CSI Ke? Apa Rahsia Dalam Buku Forensik Kewangan Ini?

Bila terdengar perkataan forensik, mesti teringat rancangan CSI atau Law & Order betul tak? Sebenarnya mereka dalam bahagian forensik jenayah, kita pula nak belajar forensik kewangan. Forensik kewangan bukanlah menyelesaikan jenayah menggunakan wang ye tetapi ia merupakan bidang yang menggabungkan kemahiran penyiasatan dengan kemahiran pengauditan kewangan. Haih, bila cakap pasal wang, mesti rasa susah hati Read More …

Pandemic Takes a Toll on the Monkeys of Lopburi

Pandemic Affects the Monkeys of Lopburi There’s no doubt that the pandemic has affected Thailand’s economy and the citizen’s way of life. But it’s also affected the wildlife in the ancient town of Lopburi.  For years, hundreds of Macaque monkeys in the town have survived due to the food handouts of tourists. The local residents Read More …

3 #OOTD Idea Dengan Style Tudung Bawal Yang Anda Mesti Tahu

Percaya tak, style tudung bawal merupakan gaya paling popular di Malaysia? Tak hairan la jikalau betul, style tudung bawal bersesuaian dengan banyak jenis bentuk muka. Tapi, kalau style tudung bawal dipakai setiap hari, nampak macam bosan kan! Para wanita, jangan sesekali pakai style yang sama, ada juga banyak gaya untuk style tudung bawal. Untuk outfit Read More …

Tips Hijab Fesyen Yang Nampak Ringkas Tapi Trending Giler!

Dunia fesyen zaman ini banyak berkembang dan mengeluarkan trend baharu untuk ramai. Fesyen terkini menunjukkan gaya moden untuk semua orang termasuk para wanita Hijabis di Malaysia. Wanita Hijabis juga tidak ketinggalan mengikut gaya trend fesyen terkini dengan gaya muslimah mereka. Serupa fesyen pakaian, terdapat juga hijab fesyen terkini yang banyak diikuti oleh wanita moden di Read More …

Siapa Sangka Tulang Lembu Boleh Masak Mi Rebus & Gulai!

Bila teringin nak makan tulang lembu, resipi pertama yang muncul dalam fikiran anda sudah tentu sup tulang lembu atau lebih dikenali sebagai Sup Gearbox. Mestilah, sup ini bukan sahaja enak tetapi juga amat berkhasiat dan boleh melancarkan masalah pencernaan serta membantu mengurangkan berat badan. Tapi, kalau selalu minum sup je, mesti bosan kan. Tahukah anda, Read More …